Nederlands     Deutsch    English
Laarwaldstrasse 13
49824 Laar/Agterhorn
Duitsland
Tel. 0049 ( 0 ) 5947-999836
Tel. NL: 0522 – 820 207
Fax. 0049 ( 0 ) 5947-999837
info@mulder-kaaskoekjes.nl

Stap 1

Productie proces Mulder kaaskoekjes.

 

Mulder kaaskoekjes zijn gemaakt van bladerdeeg. Er zijn verschillende manieren om bladerdeeg te maken. Voor Mulders kaaskoekjes word de zogenaamde Franse methode toegepast. Als voorbereiding worden zogenaamde kaasballen gemaakt. Dit mengsel van kaas en margarine wordt ongeveer 5 dagen in een gekoelde ruimte geplaatst om te rusten.
gemalenkaas
Na 5 dagen rusten word een standaard deeg gemaakt in een mengmachine. Dit deeg wordt met de deegroller uitgerold tot een rechthoek. De kaasbal wordt op dit stuk deeg gelegd en volledig bedekt met het deeg. Zie foto. Dit zogenaamde korstdeeg wordt handmatig platgeslagen met de deegroller om de dikte te reduceren. Met een toermachine wordt het korstdeeg uitgewalst, gedraaid en opnieuw gevouwen. Het vouwen en draaien over 90 ˚C van korstdeeg noemt men toeren of toereren. Als dit proces klaar is dan word het zogenaamde Franse korstdeeg in de koeling geplaatst om te rusten.